Mikä Valogalleria?

Valogalleria on ydinkeskustan pimeän vuodenajan taidenäyttely, jonka Tampereen taidemuseo, Tampereen kaupunki ja Visit Tampere järjestävät jo 4. kerran Valoviikkojen yhteydessä. Valogalleria ottaa keskustan länsipuolen tyhjät seinäpinnat valotaiteen käyttöön. Valogallerian taideteokset heijastetaan näkyville paikoille rakennusten seinille elävöittämään kaupunkikuvaa ja rikastamaan arkeamme.

Lataa tästä Valogallerian esite (pdf).

Sininen ja valkoinen

Valogallerian talven 2017–2018 teemana on Sininen ja valkoinen. Nimi viittaa paitsi valittujen teosten väriskaalaan, myös Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen. Kaikki Valogalleriassa heijastettava teokset ovat Tampereen kaupungin hallinnoimista kokoelmista (Kaupungin yleinen kokoelma, Tampereen Nykytaiteen museon kokoelma ja Tampereen taidemuseon kokoelma).

Tänä vuonna Valogalleriat taiteilijat ovat Anna Alapuro, Reino Viirilä, Marko Lampisuo, Hannamari Matikainen, Lennu Juvela, Tuula Lehtinen, Johanna Pohjavirta, Tuomo Rosenlund, Martti Peurasalo, Sauli Iso-Lähteenmäki, Petri Ala-Maunus, Lars Holmström, Osmo Rauhala, Teemu Saukkonen ja Terhi Asumaniemi.

P.S. Tutustu, miten Suomen juhlavuosi toteutetaan yhdessä Tampereella suomi100tampere.fi >

Osmo Rauhala

Osmo Rauhala on nokialainen taiteilija. Rauhala valittiin vuonna 1992 vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Hän on pitänyt kymmeniä yksityisnäyttelyjä, joista suurin osa ulkomailla. Hän on osallistunut yli 100 ryhmänäyttelyyn yli 20 maassa. Rauhala on opettanut mm. Kuvataideakatemiassa, taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingin yliopistossa, Teatterikorkeakoulussa, Teknillisessä korkeakoulussa ja Turun piirustuskoulussa.

Vuodesta 1988 lähtien hän on opiskellut New Yorkissa. Talvet hän työskentelee New Yorkissa ja kesäisin hän luomuviljelee sukutilaa Siurossa.

Tutustu tarkemmin Osmon taiteeseen www.osmorauhala.net

Tuula Lehtinen

Tuula Lehtinen on tamperelainen taidegraafikko ja kuvataiteilija. Hän on työskennellyt sekä abstraktien että realististen aiheiden parissa ja ollut kiinnostunut muun muassa egyptiläisistä teemoista, vierailtuaan maassa useita kertoja ja pidettyään näyttelyn Kairossa. Lehtisen teoksia on useissa eri kokoelmissa ja hän on osallistunut näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla sekä saanut useita apurahoja palkintoja, kuten valtion taidepalkinnon vuonna 1984.

Tutustu tarkemmin Tuulan taiteeseen tuulalehtinen.fi

Terhi Asumaniemi

Terhi Asumaniemi on tamperelainen valokuvataiteilija. Hänellä BA- tutkinto (1994) Rotterdamin taidekorkeakoulusta, Hollannista ja hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2012. Asumaniemi on opiskellut myös kuvajournalismia Tampereen yliopistossa. Hänen valokuvasarjojensa kantavana teemana on ympäristön muutosten kuvaaminen ja teoksissaan hän tarkastelee luonnon ja kulttuurin välisiä suhteita. Asumaniemen valokuvateoksia on viime vuosina ollut esillä yhteisnäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Tutustu tarkemmin Terhin taiteeseen asumaniemi.com