Mikä Valogalleria?

Valogalleria on ydinkeskustan pimeän vuodenajan taidenäyttely, jonka Tampereen taidemuseo ja Tampereen kaupungin Tapahtumatoimisto järjestävät jo 3. kerran Valoviikkojen yhteydessä. Valogalleria ottaa keskustan länsipuolen tyhjät seinäpinnat valotaiteen käyttöön. Valogallerian taideteokset heijastetaan näkyville paikoille rakennusten seinille elävöittämään kaupunkikuvaa ja rikastamaan arkeamme.

Valo piirtää

Valogallerian talven 2016–2017 teemana on piirustustaide. Taiteilijat saivat tulkita teemaa vapaasti. Piirtäminen on ikivanha tapa kuvata maailmaa. Se liittyy erottamattomasti ihmisen tapaan havainnoida ja käsitellä ympäristöään ja kokemuksiaan. Hannin, Liljan ja Reganin teoksissa piirretään ja maalataan ihan niin kuin ihminen on tehnyt koko historiansa ajan.

Pälvi Hanni

Pälvi Hanni (s. 1972) on tamperelainen kuvataiteilija ja taidegraafikko. Teosten kuvien lähtökohtina ovat usein luonto ja sen muodot.

Valogalleria-teosten kuvat on valittu taiteilijan tuotannosta alkuperäisiä kuvia muokaten. Hannilla on ollut useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä, viimeisimmät yksityisnäyttelyt Galleria Brondassa Helsingissä 2015 ja Galleria Saskiassa Tampereella 2014.

Tutustu tarkemmin Pälvin taiteeseen palvihanni.com

Tomas Regan

Tomas Regan (s.1979) on tamperelainen kuvataiteilija ja taidegraafikko. Regan työskentelee taidevedostajana Grafiikanpaja Himmelblaussa sekä piirustuksen ja grafiikan opettajana.

Reganin edellinen yksityisnäyttely oli Taidesalongissa Helsingissä syksyllä 2014. Reganin teoksia on mm. Valtion taidekokoelmassa sekä Amos Andersonin ja Tampereen kaupungin kokoelmissa.

Tutustu tarkemmin Tomasin taiteeseen tomasregan.fi

Virve Lilja

Virve Lilja on (s. 1968) Helsingistä lähtöisin oleva, Kangasalla asuva kuvataiteilija ja graafikko.

Liljan tuotannossa on kooltaan sekä pientä että lähes monumentaalista grafiikkaa, maalauksia, veistoksia ja installaatioita. Teoksia on lukuisissa koti- ja ulkomaisissa kokoelmissa. Julkisia taideteoksia hän on toteuttanut Tampereelle, Ylöjärvelle, Kangasalle ja Kankaanpäähän. Lilja on myös opettanut grafiikkaa, sekä toiminut aktiivisesti eri taiteilijajärjestöissä.

Tutustu tarkemmin Virven taiteeseen virvelilja.fi