Metsä Group juhlii 100-vuotiasta itsenäistä Suomea valaisemalla Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin Takon kartonkitehtaan itsenäisyyspäiväviikolla. Tampereen ydinkeskustassa, Tammerkosken rannalla, sijaitseva kartonkitehdas loistaa juhlavalaistuksessa maanantaista keskiviikkoon 4.–6.12. Valoprojisoinnit näkyvät tehtaan kosken puoleisilla seinillä. Valoteoksen visuaalisesta suunnittelusta ja tuotannosta vastaa Bright Finland Oy.

”Olemme ylpeitä tehtaastamme, jolla on pitkä historia tässä perinteikkäässä miljöössä. Tämä on meidän tapamme juhlistaa 100-vuotiasta Suomea”, sanoo Metsä Boardin Takon tehtaanjohtaja Jaakko Ikonen.

TAKOn tehdas Suomi100-juhlavalaistuksessa

Vuonna 1865 perustettu Takon tehdas valmistaa korkealuokkaista pakkauskartonkia, ja tehtaalla työskentelee tänä päivänä 210 henkilöä. Tako on ainoa käynnissä oleva tehdas Tammerkosken rannalla, jonka ympärille Tampere aikoinaan rakentui. Metsä Board on osa Metsä Groupia, joka valmistaa suomalaisesta puusta kierrätettäviä ja korkealaatuisia biotuotteita kuten sellua, kartonkia, pehmo- ja ruoanlaittopaperia sekä puutuotteita. Metsä Group työllistää noin 9300 henkilöä, joista yli puolet Suomessa.