Perinteeksi muodostunut Koiramäen joulu Särkänniemessä vie joulun tunnelmaan 30.11. alkaen. Ensimmäisinä aukiolopäivinä 30.11.–1.12. Luminous Finland 100 -valoteossarja saapuu Tampereelle, kun taiteilija Kari Kola toteuttaa Näsinneulaan taidevalaistuksen. Koiramäen joulu on avoinna 30.11.–1.12. klo 17–21 sekä 2.–3.12., 9.–10.12., 16.–17.12. ja 27.–28.12. klo 15–19.

Koiramäen joulu avautuu 30.11.2017 samaan aikaan, kun Luminous Finland 100 -valoteossarja rantautuu Tampereelle. Taiteilija Kari Kola toteuttaa Näsinneulaan huikean taidevalaistuksen, jota voidaan ihailla Särkänniemessä pimeän aikaan 30.11. ja 1.12. Valaiseminen aloitetaan torstaina 30.11. iltapäivällä, ja valot ovat päällä 1.12. klo 24 asti. Koiramäen joulu on avoinna valaistuspäivien lisäksi kolmena joulunalusviikonloppuna sekä välipäivinä 27.–28.12.

Koiramäen joulun avajaishetki järjestetään Särkänniemessä Näsinneulan edustalla 30.11. klo 16.45 hieman ennen kuin Koiramäen portit avautuvat. Tilaisuudessa puhuu Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä. Samalla on helppo ihailla Näsinneulan valaistusta.

Luminous-kiertue siirtyy joulukuun ensimmäisen päivän jälkeen seuraavaan kaupunkiin, mutta Koiramäen joulussa pääsee ihailemaan Kari Kolan työtä myös muina aukiolopäivinä, sillä Kola toteuttaa Koiramäen yrttimaan alueella Tonttujen Joulupuutarhan valaisun.

”Joulupuutarha on yksi tämän vuoden Koiramäen joulun uutuuksista”, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Koiramäen jouluun kuuluu myös muita uutuuksia: ohjelmassa on joka päivä tulishow ja Tonttuparaati. Teemana ovat tänä vuonna tontut, jotka ovat perustaneet Koiramäkeen väliaikaisen majapaikan joulua odotellessaan. Eri puolilta Koiramäkeä löytyy pikkuruisia tonttuovia, joiden löytäjät voivat osallistua kilpailuun ja voittaa Särkänniemen lippuja ensi kesäksi. Myös Koiramäen leikkipaikat ovat käytössä, ja lavalla järjestetään esimerkiksi tonttujumppaa.

Tonttujen pajoissa pääsee perinteiseen tyyliin koristelemaan pipareita, rakentelemaan LEGO -palikoilla, askartelemaan villaenkeleitä sekä katsomaan, kuinka tonttu valmistaa kynttilöitä. Joulukorttipajassa tehdään joulukortteja, ja valmiit joulukortit voi halutessaan lahjoittaa eteenpäin Mummon kammarille, joka toimittaa kortit jouluna yksinäisille vanhuksille.

”Koiramäessä pääsee tapaamaan myös Joulupukin, joka ottaa tänäkin vuonna mukaansa Koiramäkeen muutaman poron”, Seppälä kertoo. ”Niitä ei ihan jatkuvasti Tampereen tienoilla pääsekään tapaamaan.”

Koiramäessä voi joulun aikaan tavata myös villasikoja, minipossuja, lampaita, vuohia, poneja ja muita eläimiä.

”Varmaa on, että tänäkin vuonna Koiramäen joulu vie joulun tunnelmaan”, lupaa Seppälä.

www.sarkanniemi.fi/koiramaenjoulu