Tampere-talo lähtee mukaan Tampereen Valoviikkoihin 27.10.2017–11.3.2018. Kulttuuri- ja kongressitalo on juuri saanut valmiiksi uuden ulkovalaistuksensa ja juhlistaa Valoviikkoja ja itsenäisyyden juhlavuotta erilaisilla teemavalaistuksilla sekä varttitunnin välein ulkoseiniä koristavalla vaihtuvalla valotaiteella. Tampere-talon mittava ulkovalaistusinvestointi sisältää 60 väriä vaihtavaa valaisinta, jotka saavat talon elämään aivan uudella tavalla. Elävää valaistusta tarjotaan kaupunkilaisille koko loppuvuoden ajan, ja kokonaisuus huipentuu uudenvuoden valoinstallaatioon 31.12.2017.

Tampere-taloa valaistaan loppuvuoden ajan neljällä erilaisella muuntuvalla valaistuselementillä. Installaatiot toteutetaan tasatunnein ja aina 15 minuutin välein pimeänä vuorokaudenaikana. Yhden installaation kesto on noin 2-3 minuuttia. Luvassa on muun muassa valotaidetta, jossa talon ulkoseinät muuntuvat moniväriseksi mosaiikiksi, sekä erilaisia taloa kiertäviä valoaaltoja. Talon brändivärinä tunnettu ultramariinin sininen toimii edelleen ulkovalaistuksen perusvärinä läpi talven.

”Haluamme loppuvuoden tempauksellamme näyttää, että talomme on elävä paitsi sisältä, myös ulkoa. Samalla voimme näillä vaihtuvilla valaistuksilla ja teemaväreillä keventää kaupunkilaisten syksyä ja talvea”, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Elävän valotaiteen lisäksi kulttuuri- ja kongressikeskus valaistaan muun muassa kokonaan punaiseksi Nenäpäivänä pe 10.11., violetiksi kansainvälisenä keskoslasten päivänä 17.11. ja sinivalkoiseen huntuun itsenäisyyspäivänä 6.12. Loppuvuoden elävän valon tempaus huipentuu uudenvuoden valoinstallaatioon 31.12.2017. Tampere-talon pimeän vuorokaudenajan valaistus jatkuu valoviikkojen päättymiseen 11.3.2018 saakka.